fejléc

2022.Február 02.

Sajnos a mai hír egy szomorú hír, amihez nincs szó. Közös barátunk, Racsek Feri (Dzsekszi) egykor volt klubtagunk hagyott itt minket. Fiatalon lépett a fénybe. Sok – sok régi együtt töltött idő rémlik fel, a múltból, a klubbon belül és kívül. Az Ifúsági tábori erősítések, A cipőgyári bulik, a “kis VIT” pillanatai és még annyi együtt töltött vidám pillanat, bulik, zene…zene..zene… és most már csend lett. Kérlek ki olvastad e sorokat, szánd rá e kis időt és indítsd el a videót.

2021.December 31.

A kérdés , nem is volt kérdés. A múlt év végén a szilvesztert nem lehetett együtt tölteni. Most nincs tiltás, van vakcina, hát December elején rövid körtelefon és indult a szervezés. Mivel már évek óta összeszokott társaságról beszélünk, félszavakból is megbeszéltük, mi és hogyan legyen. A recept már adott volt: Jó kedv, szeretet, egy kis csipegetni és inni való, és nem utolsó sorban a jó zene, és mert minden biztosítva, már nem lehetett máshogy, csak is úgy ,hogy a 2021-es év jól fejeződjön be és kezdődjön 2022.

Mivel évközben nem sok lehetőség adódik nagy beszélgetésekre, így végre átbeszéltük kivel mi történt. Gyerekek, unokák, ismerősök…egészség… ki hogy éli meg a nyugdíjas létet…stb. Mindeközben szóltak a jól ismert, emlékeket idéző zenék. Egyszer azt olvastam, hogy “zenetudósok” megállípítása szerint az hogy milyen zenét hallgatunk és milyen ritmusra táncolunk legszívesebben, ahhoz a szívdobbanásnak van köze. Most a barátságunk hosszú évekre visszanyúlására hivatkozva ki kell egészítenem, szoros összefüggés van a barátságban töltött évek hosszával is. Így sajnos a Rock and Roll és a Twist kicsit kevesebbet forgott, mint Elvis és társai. De azért idézve egyik legérettebb korú barátunk mondatát ” Egészségünk megőrzése érdekében kell a torna, testmozgás aminek a legjobb formája a tánc, mert az minden részét megmozgatja az embernek, kezet, lábat de még az agyat is.” Ment is a tánc és jókedv hajnal 3-ig.

Az éjféli pezsgőbontáskor őszintén kívántunk Boldog (boldogabb) Új Évet és hozzá sok sok erőt és egészséget, hogy a következő években fel tudjunk készülni a klub 50. évfordulójára. (2024). De addig még ha rajtunk múlik, lesz nyári party, szilveszter, vagy bármilyen ok, hogy együtt töltsünk néhány felejthetetlen órát, ha a hétköznapokon nem is sikerül mindenkivel összefutni, beszélgetni. Bízva benne, lesz hozzá elég egészség mert a Szeretet, Barátság, egymás tisztelete az adott.

Tehát akkor most indítsuk a 2022-es évet úgy, hogy BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek akik ott voltak, akik nem tudtak ott lenni bár szerettük volna, vagy Ők szerették volna, na és ezenkívül mindenkinek aki hajlandó volt végig olvasni ezt a beszámolót egy olyan baráti társaságról akik így közel 50 év távlatában is képesek jól érezni magukat, mert a barátság, szeretet és a ZENE összeköti őket.

2021. június 26.

Végre enyhülni látszik a COVID 19. Legnagyobb örörmömre szolgált, hogy kis társaságunk “épségben” vészelte át a harmadik hullámot is. Mindenki jól van, az ország kicsit lazítani próbál. Igaz még kell a maszk, de remélhetőleg lassan az is elmaradhat. Jónak tűnnek a ststisztikai adatok – és bár nem egy tini korú csapat vagyunk, jött az ötlet, mi lenne ha…

Ezt nagyon gyorsan döntésre is került. Telefon 1-2-3… majd amikor a vonal túlsó feléről meg volt a biztatás, már szerveződött is a kerti parti. Most nem bulizni, hanem beszélgetni akartunk. Kivel mi történt, mert esemény volt bőven – Covid ide, Covid oda. Voltak akik komoly műtéteken estek át,voltak akik szeretett családtagjukat vesztették el, de volt babavárás, nyugdíjjas évek megkezdése és még annyi jó dolog, melyet meg kellett beszélni, hogy együtt örüljünk a pozitív dolgoknak és kicsit felejtsük a negatívumokat.