fejléc

2022. Szeptember 23.

A barátságról… ez is hozzátartozik a klub belső híreihez.

A döntéstől. kb. egy hónapunk volt a 2022.09.23.-án tartandó esküvőig, ami mit tagadjam hosszú döntés eredménye volt. A terv – két tanú és kész. Mindkettőnknek második, így nem terveztünk sokat. A 09.03.án tartott összejövetelkor megemlítettük, hogy így sok év után úgy döntöttünk… aminek láthatóan örült mindenki… de ez csak egy mozzanata volt a napnak, amelyről korábban már lehetett itt olvasni.

Eljött a nap. Két tanú és néhány nagyon közeli rokon. Autó, indulás a házasságkötő terembe. Messziről kicsit több embert láttunk, de ez egy szabad terület. Mire az ajtóhoz értünk már ismét csak ketten voltunk. Elindultunk hát befelé a nagy pillanathoz, mely oly régóta váratott magára.

A terembe lépve a néhány közeli rokonokon kívül, akikről tudtuk eljönnek, ott ült további 11 barát, akikről azt írtam le a múltkor, hogy „Ha nem is találkozunk minden nap, és nem hívjuk fel egymást csak néha, mégis igyekszünk tudni egymásról, odafigyelni, hogy ha kellenénk, itt vagyunk.”

És most itt volt az a pillanat, amikor itt volt mindenki. A meglepetés párosult a meghatottsággal.

A ceremónia olyan volt, amit elgondoltunk, vagy talán kicsivel több is, de a vártnál is több, a „hab a tortán” azok a pillanatok voltak, amikor láttuk, éreztük, hogy a barátaink osztoznak örömünkben. Nem üres kézzel jöttek, a „klub szelleméhez méltó”ajándékot hoztak, de azokban a percekben ez eltörpült azon érzések mellett, melyet a jelenlétük jelentett.

A barátság, az összetartozás ismét bizonyosságot nyert. Köszönjük.

2022. Szeptember 03.

A nyárra tervezett összejövetel, az egyéni programok összehangolása miatt kicsit csúszott, de ez nem változtatott annak fontosságán, és akarásán. Már a nyárból kifelé haladva, de nem elkésve szeptember 3.-án egy nyugodtnak tekinthető kellemesen jó időt ígérő napon kis társaságunk összehangolt erővel úgy döntött, ideje lenne találkozni, és egy jót beszélgetni. A helyszín adott volt, a feltételek ideálisnak tűntek.

Már az előkészületek is arról árulkodtak legalább olyan jó lesz ez a délután is, mint az eddig volt találkozók. Előkerült egy bogrács, amibe Laci ,Marika és Erika teljes odaadással készítették elő a délutáni fő menüt.

A recept röviden:

Egy adag marhahús, zöldség, répa, burgonya, fűszerek érzés szerint. Ha ezt vízzel felöntötted, tedd hozzá a főzési tudományod és már a legfontosabb összetevők kerülnek bele. Barátság érzés szerint, jókedv és öröm kellő mennyiséggel a várt találkozásra való tekintettel, és nagy – nagy adag szeretet és lélek. Na, jó egy kis vörösbor is.

……………………………..

Mire a többiek ideértek, a gulyás már előszeretettel rotyogott. És gondolva a nem „gulyásozókra”, kicsi grillezett hús, hagyma, sajt. Természetesen alkotójával együtt megérkezett az elmaradhatatlan mívesen házi gyártású gyomorerősítő is, és mint szokott a „ki mit hozott batyu”.

Sajnos két főnek igazolt távolléte csökkentette a nap fényét, de egyébként minden adott volt, egy hangulatos és kötetlen baráti délutánhoz, hogy meghallgassuk egymás történeteit mi is volt amióta nem láttuk egymást. Kivel mi történt, merre járt, kivel örült együtt, mi várható még, és minden, ami régről és nem annyira régről fontos, vagy maradandó és a többiekkel, mint baráttal, megosztandó.

Az idő is nekünk kedvezett, gyönyörű délután volt, újabb bizonyítékaként a barátság meglétére, erősítésére. Annyira különböző emberek vagyunk, mégis oly sok a közös bennünk, ami mindig kérdés nélkül összehozza, összetartja kicsi közösségünket. Ha nem is találkozunk minden nap, és nem hívjuk fel egymást csak néha, mégis igyekszünk tudni egymásról, odafigyelni, hogy ha kellenénk, itt vagyunk.

2022.Február 02.

Sajnos a mai hír egy szomorú hír, amihez nincs szó. Közös barátunk, Racsek Feri (Dzsekszi) egykor volt klubtagunk hagyott itt minket. Fiatalon lépett a fénybe. Sok – sok régi együtt töltött idő rémlik fel, a múltból, a klubbon belül és kívül. Az Ifúsági tábori erősítések, A cipőgyári bulik, a “kis VIT” pillanatai és még annyi együtt töltött vidám pillanat, bulik, zene…zene..zene… és most már csend lett. Kérlek ki olvastad e sorokat, szánd rá e kis időt és indítsd el a videót.

2021.December 31.

A kérdés , nem is volt kérdés. A múlt év végén a szilvesztert nem lehetett együtt tölteni. Most nincs tiltás, van vakcina, hát December elején rövid körtelefon és indult a szervezés. Mivel már évek óta összeszokott társaságról beszélünk, félszavakból is megbeszéltük, mi és hogyan legyen. A recept már adott volt: Jó kedv, szeretet, egy kis csipegetni és inni való, és nem utolsó sorban a jó zene, és mert minden biztosítva, már nem lehetett máshogy, csak is úgy ,hogy a 2021-es év jól fejeződjön be és kezdődjön 2022.

Mivel évközben nem sok lehetőség adódik nagy beszélgetésekre, így végre átbeszéltük kivel mi történt. Gyerekek, unokák, ismerősök…egészség… ki hogy éli meg a nyugdíjas létet…stb. Mindeközben szóltak a jól ismert, emlékeket idéző zenék. Egyszer azt olvastam, hogy “zenetudósok” megállípítása szerint az hogy milyen zenét hallgatunk és milyen ritmusra táncolunk legszívesebben, ahhoz a szívdobbanásnak van köze. Most a barátságunk hosszú évekre visszanyúlására hivatkozva ki kell egészítenem, szoros összefüggés van a barátságban töltött évek hosszával is. Így sajnos a Rock and Roll és a Twist kicsit kevesebbet forgott, mint Elvis és társai. De azért idézve egyik legérettebb korú barátunk mondatát ” Egészségünk megőrzése érdekében kell a torna, testmozgás aminek a legjobb formája a tánc, mert az minden részét megmozgatja az embernek, kezet, lábat de még az agyat is.” Ment is a tánc és jókedv hajnal 3-ig.

Az éjféli pezsgőbontáskor őszintén kívántunk Boldog (boldogabb) Új Évet és hozzá sok sok erőt és egészséget, hogy a következő években fel tudjunk készülni a klub 50. évfordulójára. (2024). De addig még ha rajtunk múlik, lesz nyári party, szilveszter, vagy bármilyen ok, hogy együtt töltsünk néhány felejthetetlen órát, ha a hétköznapokon nem is sikerül mindenkivel összefutni, beszélgetni. Bízva benne, lesz hozzá elég egészség mert a Szeretet, Barátság, egymás tisztelete az adott.

Tehát akkor most indítsuk a 2022-es évet úgy, hogy BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek akik ott voltak, akik nem tudtak ott lenni bár szerettük volna, vagy Ők szerették volna, na és ezenkívül mindenkinek aki hajlandó volt végig olvasni ezt a beszámolót egy olyan baráti társaságról akik így közel 50 év távlatában is képesek jól érezni magukat, mert a barátság, szeretet és a ZENE összeköti őket.

2021. június 26.

Végre enyhülni látszik a COVID 19. Legnagyobb örörmömre szolgált, hogy kis társaságunk “épségben” vészelte át a harmadik hullámot is. Mindenki jól van, az ország kicsit lazítani próbál. Igaz még kell a maszk, de remélhetőleg lassan az is elmaradhat. Jónak tűnnek a ststisztikai adatok – és bár nem egy tini korú csapat vagyunk, jött az ötlet, mi lenne ha…

Ezt nagyon gyorsan döntésre is került. Telefon 1-2-3… majd amikor a vonal túlsó feléről meg volt a biztatás, már szerveződött is a kerti parti. Most nem bulizni, hanem beszélgetni akartunk. Kivel mi történt, mert esemény volt bőven – Covid ide, Covid oda. Voltak akik komoly műtéteken estek át,voltak akik szeretett családtagjukat vesztették el, de volt babavárás, nyugdíjjas évek megkezdése és még annyi jó dolog, melyet meg kellett beszélni, hogy együtt örüljünk a pozitív dolgoknak és kicsit felejtsük a negatívumokat.