A Hatvani Magnósklub hivatalos honlapja

"A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet." (Hallgass a szívedre! c. film)

30 éve költözött az égi zenekar többi résztvevői közé, a 20. század egyik legsokoldalúbb és legtehetségesebb előadóművésze, aki a  Queen együttes frontembereként lopta be magát az emberek szívébe a ’70-es években. Freddy Mercury művésznéven ismerte meg a világon mindenki, akihez zenéje eljutott. (eredetileg Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban, párszi indiai szülők gyermekeként. Szülei, Bomi és Jer Bulsara)

Freddie Mercury' by Nikita Abakumov as a print or poster | Posterlounge

A zenekarral bejárták az egész világot, koncertjeikre pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Szinte alig akad olyan ember, aki ne ismerné az olyan legendás slágereiket, mint a Bohemian Rhapsody, a Radio Ga Ga, a We Will Rock You az I Want To Break Free vagy a Don’t Stop Me Now.

Sajnos 1987-ben AIDS-szel diagnosztizálták, a nyilvánosság előtt évekig titkolta az állapotát, csak a legközelebbi szeretteinek árulta el, hogy súlyos betegséggel küzd. Halála előtt egy nappal, 1991. november 23-án adott ki egy közleményt, amiben az állapotáról vallott, másnap örökre lehunyta a szemeit.

Halála időpontja1991. november 24.

Halálának helyeKensington, London, Egyesült Királyság

1991. november 27-én eltemették Freddie Mercury-t, a Queen együttes énekesét. Hamvasztása és temetése a borongós londoni ég alatt éppoly rendkívüli volt, mint egész élete.

Miközben világsztárok – Elton John, Dave Clark, a Queen maradék tagjai – vigasztalták a családtagokat – Mercury idős szüleit és “majdnem özvegyét”, Mary Austint -, a ceremóniát két fehér ruhás zoroasztriánus pap vezényelte, 3500 éves ősi szokás szerint.

2018. október 23. (világpremier – Wembley Arena, London) mutatták be életéről szóló filmet, mely a történeti hűséget el – el hagyva ugyan, de a zene vonatkozásában rendkívül szórakoztató módon  hozta ismét a köztudatba Mercury munkásságát.

Hasonló oldalak