A Hatvani Magnósklub hivatalos honlapja

"A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet." (Hallgass a szívedre! c. film)

2009 szeptemberében 46 éves korában hunyt el Lucy O’Donnell, a megtámadott szervek gyulladásával és károsodásával járó autoimmunbetegség következtében, akinek gyermekkori rajza ihlette John Lennont a Beatles egyik slágerének, a „Lucy in the Sky with Diamonds„című dal megírására. A dal, a Beatles egyik legtöbbet vitatott szerzeménye. John Lennon és Paul McCartney írta, és a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band című albumon jelent meg 1967-ben.

Lucy O’Donnellt kislányként kapta szárnyra a világhír. Együtt járt iskola előkészítőbe John Lennon idősebb fiával, Juliannel, aki egy nap Lucy rajzával állított haza. Az ifjabb Lennon megmutatta a kislány rajzát apjának, magyarázatképpen pedig azt mondta: “Ez Lucy az égben gyémántokkal”. Lennon, fia mondatát adta a Lucy in the Sky with Diamonds dal címéül.

A számot a hatvanas évek nemzedéke az LSD-fogyasztással kapcsolta össze. (Érdemes megjegyezni, hogy a Magyar Rádió is éppen ezért tartotta tiltó listán).

Ironikus módon Lucy állítólag nem is volt rajongója annak a Beatles-dalnak, amelynek inspirációját segítette, és egy nyilatkozatában azt mondta : „Nem kötödök, az ilyen típusú dalokhoz. Tinédzserként elkövettem azt a hibát, hogy elmondtam pár barátomnak az iskolában, hogy én vagyok a Lucy a dalban, és azt mondták: „Nem, nem te vagy, a szüleim azt mondták, hogy a drogokról van szó.” És akkor még nem tudtam, mi az az LSD, ezért csak elhallgattam magamban.”

Hasonló oldalak